De Boer zwaar onder vuur in Amerika: 'Dat blijf ik doen tot het einde'

De Boer zwaar onder vuur in Amerika: 'Dat blijf ik doen tot het einde'

22-07-2020 10:42
71

Frank de Boer ligt na de desastreuze seizoenstart van Atlanta United onder vuur in de Verenigde Staten. Na drie nederlagen en nul doelpunten is de kampioen van 2018 kansloos uitgeschakeld in het MLS is Back Tournament.

Atlanta speelde dinsdagnacht voor zijn laatste kans, maar ging weer ten onder: 0-1 tegen Columbus Crew. Na afloop confronteerde een Amerikaanse verslaggever hem met de vraag of hij opstapt of ontslagen wordt. "Nou, iedereen is natuurlijk teleurgesteld. Ikzelf op de eerste plaats", reageert De Boer.

"Ik kan alleen zeggen dat ik altijd mijn best doe. Dat zal ik blijven doen tot het einde. Ik weet dat ik dit negatieve gevoel kan omdraaien naar een positief gevoel. Dat hebben we ook afgelopen seizoen laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat we het met deze spelers kunnen omdraaien."

Brad Guzan, aanvoerder van Atlanta United, pleit voor verandering. "We zijn gigantisch gefrustreerd, teleurgesteld en boos. Dit is niet waar Atlanta voor staat, het gevoel in de kleedkamer is niet goed. Er móét iets veranderen, we moeten handelen. Het kan niet alleen maar bij woorden blijven."