'Buitengewone' Ronaldo op recordjacht: 'Als hij bloed ruikt... Wereldklasse'

'Buitengewone' Ronaldo op recordjacht: 'Als hij bloed ruikt... Wereldklasse'

22-07-2020 11:06
27

Maurizio Sarri is lyrisch over Cristiano Ronaldo. De Portugese superster scoorde afgelopen maandag twee keer tegen SS Lazio (2-1) en werd daarmee de speler die het snelst de grens van vijftig Serie A-goals heeft bereikt.

Ronaldo had 61 competitiewedstrijden nodig voor zijn record, dat ook achter zijn naam staat in Engeland en Spanje. Sarri is niet eens verrast. "Als Cristiano bloed ruikt... Hij is buitengewoon, omdat hij zó snel herstelt tussen wedstrijden", reageert de trainer van Juventus in de Italiaanse pers.

"Het is niet alleen fysiek, maar ook een kwestie van mentale kracht. In de wedstrijden is hij iemand die met zijn krachten smijt, maar hij herstelt elke keer en is van absolute wereldklasse, zowel in de benen als tussen de oren."

De teller van Ronaldo staat dit seizoen op dertig competitiegoals. Hij heeft nog vier wedstrijden om het record van Gonzalo Higuaín (36 goals in 2015/2016) te breken. Sarri: "We zullen zien, maar als hij zich focust, is het moeilijk om Ronaldo te stoppen."