Ihattaren verrast: 'Ik dacht dat we honderden meters moesten gaan lopen'

Ihattaren verrast: 'Ik dacht dat we honderden meters moesten gaan lopen'

22-07-2020 11:35
60

Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren zijn blij dat de voorbereiding van PSV op het seizoen is begonnen. Met Roger Schmidt staat er een nieuwe trainer voor de groep in Eindhoven.

"De eerste indruk van de trainer is goed", zegt Dumfries tegen Voetbal International. "Hij is een rustige man en ik vind de nieuwe staf fris ogen. Het zal anders zijn dan vorig seizoen. Twee uur per training, andere trainingstijden, het schema is echt aardig gevuld, hoor. Het is meer dan we gewend zijn. Dat is niet erg, want we hebben lang niks gedaan. Je ziet meteen andere trainingsvormen en een andere denkwijze. Dat is interessant. In de partijvorm zag je wel bepaalde accenten die deze trainer wil: meteen drukzetten en werken met overlappen."

Ihattaren werd positief verrast door het feit dat Schmidt zijn spelers meteen met de bal liet trainen. "Ik dacht eerlijk gezegd dat we honderden meters moesten gaan lopen", verwijst hij naar de reputatie van Duitse trainers. "Het is positief allemaal. Een nieuwe start en nieuwe gezichten, ik heb enorm veel zin om een goed seizoen te draaien. Het zal in elk geval heel aanvallend zijn, dat is wel iets wat bij mij past. Bij de meesten wel in dit team. Ik weet dat bij die nieuwe tactiek veel drukzetten en omschakelen hoort. Maar als je goed druk zet, heb je de bal voorin snel weer."