Lewandowski wordt 'Gouden Bal ontnomen': Dit is gewoon niet eerlijk

Lewandowski wordt 'Gouden Bal ontnomen': "Dit is gewoon niet eerlijk"

22-07-2020 13:36
47

In Polen is men woest vanwege het besluit van France Football om de uitreiking van de Ballon d'Or voor 2020 niet door te laten gaan. Robert Lewandowski was een van de grote kanshebbers op de prijs.

Volgens France Football zou een uitreiking van de Gouden Bal niet eerlijk zijn omdat competities onder andere omstandigheden worden afgerond, en andere landen hun competities vroegtijdig moesten stilleggen. Voor Lewandowski is dat een enorme domper. De Bayern München-spits heeft de Duitse titel en beker al op zak, maakt nog kans op de Champions League en maakte 34 doelpunten in de Bundesliga en nog eens elf in het miljoenenbal.

"Het is een enorme teleurstelling", zegt Maciej Kaliszuk, journalist van sportkrant Przeglad Sportowy, tegen BILD. "Iedereen in Polen verwachtte dat Lewandowski zou winnen. Hij had een geweldig jaar, terwijl Lionel Messi en Cristiano Ronaldo niet zo goed waren als normaal."

"We begrijpen de beslissing ook niet, want alle grote landen behalve Frankrijk hebben de competitie uitgespeeld. Het is gewoon niet eerlijk", aldus Kaliszuk. Ook de Poolse oud-doelman Jan Tomaszewski is niet te spreken over het besluit. "Voor mij is deze beslissing de grootste onzin van de 21e eeuw. We annuleren de Oscars of de Nobelprijs toch ook niet? Het is ongelooflijk."