'FC Utrecht blijft bezig: komst Manchester City-huurling nog niet van de baan'

'FC Utrecht blijft bezig: komst Manchester City-huurling nog niet van de baan'

22-07-2020 15:09 Laatste update: 15:23
23

FC Utrecht is nog altijd bezig met de komst van Daniel Arzani. De Australische aanvaller van Manchester City leek drie weken geleden hard op weg naar Stadion Galgenwaard, maar sindsdien is het stil.

Het heeft volgens Voetbal International alles te maken met problemen rond de documenten van Arzani. Het is de vraag of FC Utrecht een werkvergunning kan regelen. In de Domstad blijft men hoe dan ook optimistisch. 'FC Utrecht rekent er nog altijd op dat Arzani snel kan aansluiten bij de groep', schrijft VI.

Arzani is de jongste WK-deelnemer in de geschiedenis van Australië: de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk gebruikte hem in drie wedstrijden. Manchester City nam hem vervolgens over van zusterclub Melbourne City FC en stalde de aanvaller bij Celtic, terwijl ook PSV en Ajax interesse hadden.

In Schotland raakte de carrière van Arzani in het slop. De afgelopen twee seizoenen kwam hij mede door blessures niet verder dan 33 speelminuten. In het door corona gecancelde Premier League-seizoen maakte het talent door een zware blessure zelfs geen enkele keer zijn opwachting.

Volgens Voetbal International heeft FC Utrecht ook Mimoun Mahi nog niet uit het hoofd gezet. De 26-jarige aanvaller van FC Zürich geldt als 'belangrijkste gegadigde' om de aanval van trainer John van den Brom te versterken, nu Jean-Christophe Bahebeck weg is.