Lof uit Frankrijk voor 'fris en vernieuwend' Ajax: 'Kunnen PSG verslaan'

Lof uit Frankrijk voor 'fris en vernieuwend' Ajax: 'Kunnen PSG verslaan'

22-07-2020 15:57
73

De historische Champions League-campagne van Ajax in het seizoen 2018/2019 inspireert Christian Gourcuff tot de dag van vandaag. Het maakt de trainer van FC Nantes hoopvol.

Gourcuff ziet Ajax als een voorbeeld voor FC Nantes, dat afgelopen seizoen op de dertiende plaats eindigde in de Ligue 1. Het verschil met alleenheerser Paris Saint-Germain: 31 punten. "Bij sommige clubs is voetbal tegenwoordig alleen een kwestie van geld uitgeven en verdienen", wijst hij in Le Dauphine Libéré naar PSG. "Het is geen sport meer."

"Als er clubs zijn die een loopje nemen met de regels en zichzelf risicoloos in de schulden steken, is het niet meer eerlijk", vervolgt Gourcuff. "Het is een vorm van bedrog die tegenwoordig wordt geaccepteerd. Niemand kan er iets tegen doen vanwege de financiële belangen in het voetbal en de wereld."

Gourcuff trekt zich dan ook op aan clubs als Ajax, die met kleinere middelen de Europese top bestormen. "Het is fris en vernieuwend voetbal, vol spelplezier en interessante tactische vondsten. Ajax is een club die de routine en ook de financiële hiërarchie in voetbal doorbreekt. Zij kunnen PSG gelukkig nog verslaan."