'Ik kon naar de Eredivisie, maar ik speel liever om prijzen dan tegen degradatie'

'Ik kon naar de Eredivisie, maar ik speel liever om prijzen dan tegen degradatie'

22-07-2020 16:11 Laatste update: 16:12
21

Danny Verbeek kon aan de slag in de Eredivisie, maar koos deze zomer bewust voor De Graafschap. Met de Doetinchemse club wil hij komend seizoen kampioen worden in de Keuken Kampioen Divisie.

Verbeek, die ruim driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam heeft staan, is na de gewonnen oefenwedstrijd tegen De Treffers (1-4) duidelijk. "Promoveren, dat is het grote doel", zegt hij in de Gelderlander. "We moeten niet bang zijn onze doelen uit te spreken."

De 29-jarige aanvaller kwam deze zomer over van FC Den Bosch. "Ik kon ook naar clubs in de Eredivisie. Maar ik heb mezelf hardop afgevraagd wat ik liever wilde: tegen degradatie voetballen of om de prijzen spelen? Ik heb gekozen voor dat laatste."

Als oud-speler van NAC Breda en FC Utrecht heeft hij de nodige Eredivisie-ervaring. "Met mijn routine en kwaliteiten wil ik een steentje bijdragen aan de ambitie van De Graafschap. Terug naar de eredivisie. Er staat een sterke selectie. Nu is het zaak snel fit te worden en zorgen dat de puzzelstukjes in elkaar gaan vallen."