Sparta start Eredivisie-seizoen tegen Ajax: 'Speciaal, ik ken er nog veel mensen'

Sparta start Eredivisie-seizoen tegen Ajax: 'Speciaal, ik ken er nog veel mensen'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 17:34wo 22-07-2020 om 17:34

Laatste update: woensdag 22 juli 2020 om 17:37wo 22-07-2020 om 17:37

Benjamin van Leer heeft een duidelijk doel gesteld voor volgend seizoen: de doelman, die de transfer van Ajax naar Sparta Rotterdam heeft gemaakt, wil de eerste keeper worden op Het Kasteel.

Van Leer trainde woensdag voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoten. Over zijn ambities laat de doelman geen misverstand bestaan. "Wat ik precies met trainer Henk Fraser heb besproken, is tussen ons", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het lijkt me duidelijk waarom ik hier gekomen ben: eerste keeper van Sparta worden."

"Ik heb een moeilijke periode gekend. Alleen: Ik denk niet meer aan wat is geweest, het verleden zit in mijn rugzak", vervolgt Van Leer, die de ArenA heeft verlaten voor Het Kasteel. "Ik kijk nu alleen nog maar vooruit. Ik kijk er naar uit om voor Sparta te spelen, een hele mooie en traditierijke club met een trainer die ik nog ken vanuit onze gezamenlijke periode in de PSV-opleiding. Ik ben blij dat ik hier nu ben."

Ajax
Een bijzonder detail voor Van Leer: de eerste wedstrijd van Sparta in de Eredivisie is tegen Ajax. "Natuurlijk is dat speciaal", geeft de sluitpost aan. "Speciaal op een leuke manier hoor, juist omdat ik er nog veel mensen ken. Maar voor mij telt nu alleen Sparta. Ik wil laten zien dat ik de afgelopen maanden niet stil heb gezeten. Ik heb er zin in."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws