Vermeer hoorde tijdens uitlaten hond van Feyenoord-interesse: 'Serieus, vroeg ik?'

Vermeer hoorde tijdens uitlaten hond van Feyenoord-interesse: 'Serieus, vroeg ik?'

22-07-2020 20:25
141

Kenneth Vermeer groeide in 2014 uit tot de voorlopig laatste speler die de hoofdmacht van Ajax voor die van Feyenoord verruilde. De inmiddels 34-jarige doelman begrijpt dat die gevoelige transfer heel wat stof deed opwaaien, maar vond het zelf een logische stap.

Vermeer was bij Ajax op de bank beland, terwijl hij in De Kuip eerste keeper kon worden. "Als je al je hele leven voor Ajax speelt, komt het geen moment in je op dat je ooit bij Feyenoord gaat spelen. Maar op dat moment was het een stap omhoog", vertelt de tegenwoordig bij Los Angeles FA actieve sluitpost aan World Football Index. "Op de bank bij Ajax of in de basis bij Feyenoord? Ik heb er twee minuten over gesproken met mijn vader en toen was ik eruit."

De interesse uit Rotterdam-Zuid kwam echter als een verrassing voor Vermeer en zaakwaarnemer Winnie Haatrecht: die belde eind augustus 2014 met de doelman, die toen zijn hond uitliet. "Hij vroeg: ben je in je eentje? Ik zei: ja, ik ben mijn hond aan het uitlaten. Hij antwoordde: ik ga je nu iets vertellen... Beloof me dat je geen hartaanval krijgt, maar hoe zou je het vinden om naar Feyenoord te gaan? Ik vroeg: ben je serieus?"

Maar toen het besef eenmaal was ingedaald, was Vermeer er dus snel uit. "Ik wist dat ik mezelf de woede van de fans op de hals zou halen. Maar ik ben een sportman en een voetballiefhebber: ik keek gewoon naar wat op dat moment het beste was voor mijn carrière."