Juventus-prestaties De Ligt 'waanzinnig knap': 'We mogen ontzettend trots zijn'

Juventus-prestaties De Ligt 'waanzinnig knap': 'We mogen ontzettend trots zijn'

22-07-2020 21:09
23

Bryan Roy kijkt met bewondering naar de prestaties van Matthijs de Ligt bij Juventus. De 32-voudig Oranje-international speelde tussen 1992 en 1994 voor Foggia en weet uit eigen ervaring hoeveel er komt kijken bij voetballen in Italië.

De Ligt moest aanvankelijk wat hobbels overwinnen, maar is inmiddels uitgegroeid tot vaste waarde bij Juventus en heeft tot dusver 36 officiële wedstrijden in de benen. "Ik vind dat we ontzettend trots op Matthijs kunnen zijn. Het is waanzinnig knap wat hij heeft laten zien", aldus Roy in gesprek met De Telegraaf.

De voormalig linksbuiten vindt het knap dat De Ligt er als twintigjarige in is geslaagd om te acclimatiseren in Italië en de Italiaanse voetbalcultuur. "Er wordt spijkerhard gespeeld in de Serie A en dan de velden in Italië. Die zijn vaak écht zwaar. In de winter als het regent, zijn die velden zo zompig. Om als jongen van twintig in die zware omstandigheden zo te acclimatiseren en presteren is buitengewoon."

Waar sommigen aanvankelijk twijfelden over De Ligts verhuizing naar Turijn, noemt Roy het 'de beste keuze die Matthijs kon maken'. "Dat heb ik vanaf het begin gezegd: in Italië leert hij echt verdedigen. De beste trainers ter wereld als het om verdedigen gaat, zitten in Italië."