Vriends na Slimste Mens-zeges: 'Omdat ik voetballer ben, achterhaald stereotype'

Vriends na Slimste Mens-zeges: 'Omdat ik voetballer ben, achterhaald stereotype'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 21:27wo 22-07-2020 om 21:27

Laatste update: woensdag 22 juli 2020 om 21:42wo 22-07-2020 om 21:42

Sparta-verdediger Bart Vriends is sterk aan het seizoen 2020/2021 begonnen. De 29-jarige Amersfoorter deed mee aan kijkcijferhit De Slimste Mens en boekte drie dagzeges op rij in de kennisquiz.

Na aflevering vier was het avontuur voorbij voor Vriends, die veel reacties heeft ontvangen na zijn optredens in de studio. "De opnames waren eigenlijk best relaxed. Maar toen het eenmaal werd uitgezonden, was ik me nog niet bewust van de impact van anderhalf miljoen kijkers elke avond", lacht hij in gesprek met FOX Sports. "Dat was nogal wat... Maar het was waanzinnig leuk."

Zijn medespelers liepen niet warm voor de uitzendingen ("Ik krijg af en toe een hé, slimste mens naar mijn hoofd geslingerd, maar ik geloof dat tachtig procent het niet gezien heeft"), maar buiten Het Kasteel heeft hij een stuk meer reacties gekregen. "Op social media en in de stad. En ik had opeens Patty Brard aan de lijn, van Shownieuws. Ja, dan gaat het hard."

Vriends was voor de eerste uitzending van De Slimste Mens te gast bij Op1 en grapte daar over de bedenkelijke reputatie van profvoetballers. De verdediger hoopt echter dat het beeld van hem en zijn collega's voortaan iets genuanceerder is. "Het feit dat het zoveel teweegbracht, komt voor tachtig procent door het feit dat ik een voetballer ben en dat men het er niet van verwacht. Dat vind ik een beetje achterhaald stereotype. Ik heb met zoveel gasten gespeeld met wie je best een leuk gesprek over de wereld kan voeren. Blijkbaar heerst het nog steeds, maar hopelijk heb ik een heel kleine bijdrage kunnen leveren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws