Groningen opent met Ajax- en PSV-thuis en loopt bijna 1 miljoen aan inkomsten mis

Groningen opent met Ajax- en PSV-thuis en loopt bijna 1 miljoen aan inkomsten mis

22-07-2020 21:52
116

Het conceptprogramma van het nieuwe Eredivisie-seizoen is in commercieel opzicht in het nadeel van FC Groningen. De Noorderlingen spelen al vroeg in het seizoen – op zondag 13 september en zondag 4 oktober – thuis tegen PSV en Ajax.

Deze wedstrijden zouden normaal gesproken garant staan voor een uitverkocht stadion, maar dat is in het begin van het seizoen nog niet mogelijk. "Zuur voor onze supporters, waarvan er waarschijnlijk veel minder aanwezig kunnen zijn dan wij allemaal hadden gewild bij die duels", aldus algemeen directeur Wouter Gudde in gesprek met De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

FC Groningen dreigt nu namelijk een fors aantal inkomsten mis te lopen. Volgens de eerste schattingen is dat 850.000 euro voor beide wedstrijden, mits die in een gedeeltelijk gevuld stadion gespeeld worden: vier ton per wedstrijd aan misgelopen recettes plus extra kosten van 25.000 euro per wedstrijd. "Sportief hebben we er ook geen enkel probleem mee. Alleen had het voor ons in financieel opzicht fijn geweest wanneer de KNVB het duel tegen Ajax in bijvoorbeeld november of december had ingepland", vat Gudde samen.

De Noorderlingen hopen met een mogelijke entree van Robben weer volle stadions te trekken. Het programma is echter niet in hun voordeel. "Het enige wat wij nu kunnen hopen, is dat er vanaf 1 september misschien meer publiek mogelijk is dan we nu denken."