Telegraaf: Ajax gaat dubbelslag slaan en houdt talenten (17) tot 2023 binnenboord

Telegraaf: Ajax gaat dubbelslag slaan en houdt talenten (17) tot 2023 binnenboord

22-07-2020 22:16 Laatste update: 22:27
129

Ajax gaat deze week een dubbele slag slaan, meldt De Telegraaf woensdagavond. De zeventienjarige talenten Naci Ünüvar en Devyne Rensch staan op het punt om tot 2023 bij te tekenen.

De spelmaker en de centrale verdediger liggen momenteel nog tot 2022 vast. Zowel Ünüvar als Rensch deed in het najaar van 2019 mee aan het jeugd-WK in Brazilië. Ajax wilde ze al eerder voor lange tijd vastleggen, maar het tweetal ging niet in op de eerste aanbiedingen. Volgens De Telegraaf trok dit de aandacht van 'cirkelende aasgieren': zij kunnen zich echter de moeite besparen, aangezien directeur voetbalzaken Marc Overmars de twee talenten nu alsnog over de streep heeft getrokken.

Hiermee heeft hij twee vertegenwoordigers van een veelbelovende Ajax-lichting alvast binnenboord gehouden. De focus kan volgens De Telegraaf nu verlegd worden naar Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Anass Salah-Edinne, die ook deelnamen aan het jeugd-WK en Brian Brobbey.

Ünüvar wordt al jarenlang gezien als groeibriljant op De Toekomst en heeft zijn officiële debuut voor Ajax 1 al gemaakt. Rensch moet zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal nog spelen.