Succes voor Stam bij Cincinnati: door naar knock-outfase na tweede overwinning

23-07-2020 07:12
56

Jaap Stam is goed uit de startblokken gekomen bij zijn nieuwe club FC Cincinnati. De Nederlandse oefenmeester verzekerde zich met zijn ploeg voor de knock-outfase van het MLS is back Tournament door een overwinning op de New York Red Bulls.

Stam verloor de eerste wedstrijd in het toernooi nog zwaar met 4-0 van Colombus Crew, maar na de 2-0 overwinning op het Atlanta United van Frank de Boer heeft Cincinnati de weg omhoog ingezet. Ook tegen New York Red Bulls werd het 2-0 voor de ploeg van Stam, die zich door de overwinning als nummer twee in Groep E geplaatst heeft bij de laatste zestien teams in het MLS is back Tournament.

De Japanner Yuya Kubo zette Cincinnati vlak voor rust op 1-0 en na rust verdubbelde de ploeg van Stam de voorsprong door een zeer opvallend doelpunt. Een hoekschop van voormalig AZ-speler Haris Medunjanin werd door New York Red Bulls-speler Florian Valot ongelukkig richting eigen doel gewerkt en David Jensen, in het verleden nog actief voor FC Utrecht, zag er niet goed uit.

De Jong
De zege kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer in gevaar voor Cincinnati, waar Siem de Jong zijn rentree maakte. De oud-Ajacied moest de wedstrijd tegen Atlanta laten schieten met een blessure en speelde tegen de New York Red Bulls ongeveer dertig minuten mee. De volgende wedstrijd voor Cincinnati is op 28 juli: dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van Groep F.