VI: Nederlandse clubs staan op 'eerste kruispunt' in BeNeLiga-discussie

VI: Nederlandse clubs staan op 'eerste kruispunt' in BeNeLiga-discussie

Gepubliceerd: donderdag 23 juli 2020 om 09:37do 23-07-2020 om 09:37

Laatste update: donderdag 23 juli 2020 om 10:48do 23-07-2020 om 10:48

De topclubs uit Nederland komen binnenkort met meer nieuws omtrent een mogelijke oprichting van de BeNeLiga. De zes ploegen die het initiatief namen (Ajax, PSV, AZ, Feyenoord, FC Utrecht en Vitesse) hebben verschillende organisaties binnen het voetbal bijgepraat.

Dat meldt Voetbal International. In het gesprek, waarbij de overige Nederlandse profclubs, de Tweede Divisie, het supporterscollectief en de vakbonden van trainers, spelers en scheidsrechters waren betrokken, werden verschillende punten besproken. Ajax, PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse hebben zich nog niet uitgesproken over een mogelijke BeNeLiga, FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren is wel positief.

De Belgische clubs lijken wel positief over een BeNeLiga te denken. Onderzoeksbureau Deloitte schetse eerder nog een beeld dat een gezamenlijke competitie 'significant waardeverhogend' zou zijn, ook voor clubs die niet mogen deelnemen. Uit doorrekeningen blijkt echter dat dit niet het geval is.

VI stelt dat een 'eerste kruispunt' in zicht komt: schieten de topclubs een fusie met de Jupiler Pro League af, of vinden ze het interessant genoeg om door te zetten? In ieder geval moet vijf zesde van de Eredivisie-clubs akkoord gaan met de opzet van een BeNeLiga.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een BeNeLiga, goed idee?

(2278 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws