FC Twente niet gevoelig voor smeekbede Ruiz: 'Het is onverantwoord'

FC Twente niet gevoelig voor smeekbede Ruiz: 'Het is onverantwoord'

23-07-2020 10:42
53

Bryan Ruiz komt definitief niet terug naar FC Twente. Jan Streuer, technisch directeur in Enschede, laat blijken géén interesse te hebben in de 34-jarige aanvaller.

Ruiz flirtte vorige week met een terugkeer, maar kreeg tot zijn teleurstelling geen belletje uit Enschede. "Ik was heel graag teruggegaan en had nog graag een seizoen in De Veste willen spelen", liet hij dinsdag weten aan TC/Tubantia.

Dat Twente niet heeft gebeld, heeft volgens Streuer zijn redenen. "Bryan komt van buiten de EU, en het is onverantwoord voor ons om een speler van 34 jaar, die twee jaar lang nauwelijks heeft gespeeld, een salaris van 440.000 euro te geven", aldus de technisch directeur.

Twente versterkte zich deze zomer met Gijs Smal, die transfervrij overkwam van FC Volendam, en huurlingen Vaclav Cerny (FC Utrecht) en Kik Pierie (Ajax). Bovendien zijn Danilo Pereira (Ajax) en Nathan Markelo (Everton) in aantocht.

Ruiz heeft sinds eind 2018 geen wedstrijd meer gespeeld door een conflict met de clubleiding van Santos. Hij is nu clubloos. Tien jaar geleden werd de aanvaller uit Costa Rica kampioen met Twente.