Klaassen trekt stekker uit Ajax-terugkeer: 'De speculaties kunnen stoppen'

Klaassen trekt stekker uit Ajax-terugkeer: 'De speculaties kunnen stoppen'

23-07-2020 11:57
102

Davy Klaassen gaat deze zomer nergens heen. Zaakwaarnemer Sören Lerby heeft Werder Bremen op het hart gedrukt dat de 27-jarige middenvelder geen transferplannen heeft.

Werder Bremen handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood in de Bundesliga. Gedurende de strijd tegen degradatie, werd Klaassen nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. "De speculaties over Davy's toekomst kunnen stoppen. Hij blijft definitief in Bremen", laat Lerby donderdag weten aan DeichStube.

Lerby sprak deze week met sportief directeur Frank Baumann over de toekomst van Klaassen. Via zijn zaakwaarnemer maakte de oud-Ajacied duidelijk dat hij blijft. "Davy wil bij Werder een beter seizoen spelen dan de laatste. Hij is niet het type dat na een slecht jaar wegloopt."

Daarmee komt er een einde aan de speculaties over een mogelijke Ajax-terugkeer van Klaassen. De middenvelder verliet Amsterdam drie jaar geleden voor Everton en speelt sinds de zomer van 2018 bij Werder Bremen. Hij staat nog twee jaar onder contract in Noord-Duitsland.

Het is de vraag of Ajax nog interesse had in Klaassen. De Amsterdamse club versterkte zich vorige week met de negentienjarige Mohammed Kudus, die overkwam van FC Nordsjaelland. Kudus speelt op dezelfde positie als Klaassen.