Verbeek over Poolse miskoop: 'Hij was echt wereldvreemd, gedroeg zich apart'

Verbeek over Poolse miskoop: 'Hij was echt wereldvreemd, gedroeg zich apart'

23-07-2020 15:08
22

Radoslaw Matusiak gaat de boeken in als miskoop van sc Heerenveen. De club haalde hem in 2007 voor 2,5 miljoen euro op bij Palermo, maar beleefde weinig plezier aan hem. Oud-trainer Gertjan Verbeek kan het zich nog herinneren.

Matusiak speelde tien wedstrijden voor Heerenveen en scoorde slechts één keer. "Dat moest een grote en kopsterke spits zijn, maar die kon niet koppen", zegt Verbeek bij Radio Camataru, de podcast van fansite FeanOnline. "Hij had een paar interlands gespeeld Leo Beenhakker (destijds bondscoach van Polen, red.) had een eigenbelang, want die had het EK voor de deur staan en die jongen moest speelminuten maken."

Het huwelijk tussen Heerenveen en Matusiak was geen succes. "Die jongen kon bij ons totaal niet aarden, hij was echt wereldvreemd en gedroeg zich heel apart", zegt Verbeek. "Daar hebben we uiteindelijk helemaal niets aan gehad. Fysiek had hij alles, maar hij sprak amper Engels en wilde zich niet aanpassen. Daar heb ik niet hele goede herinneringen aan."

"Matusiak had zoiets van: ik kom hier een halfjaartje spelen en stel me maar op, maar ik moet er niet al teveel voor hoeven te doen", zegt Verbeek. "Ja, dan houdt het snel op. Het moet wel van twee kanten komen."