'Met natuurgras kunnen we spelers aantrekken die eerder wellicht hadden bedankt'

'Met natuurgras kunnen we spelers aantrekken die eerder wellicht hadden bedankt'

Gepubliceerd: donderdag 23 juli 2020 om 18:54do 23-07-2020 om 18:54

Bij PEC Zwolle is men maar wat blij met de nieuwe natuurgrasmat. De Blauwvingers speelden de afgelopen jaren op kunstgras, maar konden daardoor volgens technisch manager Mike Willems bepaalde spelers niet naar de club halen.

Na dertien jaar speelt PEC weer op natuurgras en dat maakt het werk van Willems eenvoudiger. "Een groot voordeel van de overstap naar echt gras, is dat de club spelers kan aantrekken die in het verleden wellicht hadden bedankt voor een overstap naar Zwolle", laat hij weten op de website van de Overijsselse club.

"Een voetballer speelt het liefst op echt gras, ook al zijn er veel technisch vaardige spelers die heel goed gedijen op een kunstgrasmat", gaat de technisch manager verder. "Maar het moge duidelijk zijn dat echt gras voor sommige spelers net het verschil kan maken om voor PEC Zwolle te kiezen."

Vooralsnog zijn de 'nieuwelingen' in Zwolle spelers die een verleden hebben bij PEC. Jesper Drost en Rico Strieder speelden al eerder in het blauw en wit en ook huurlingen Clint Leemans en Zian Flemming keren terug. "Zo staat er, samen met de andere spelers die hier onder contract staan, al een goed fundament, nog voordat we de eerste oefenwedstrijd gespeeld hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws