Braziliaanse enclave bij Ajax: 'Blij dat ze er zijn, ze kunnen me daarmee helpen'

Braziliaanse enclave bij Ajax: 'Blij dat ze er zijn, ze kunnen me daarmee helpen'

23-07-2020 22:16
56

Ajax heeft volgend seizoen de beschikking over diverse Brazilianen. Antony komt over van Sao Paulo, David Neres en Danilo Pereira staan al onder contract in Amsterdam en ook Giovanni Manson Ribeiro is al een paar maanden in Nederland.

De talentvolle middenvelder zit al sinds januari in Amsterdam, maar volgend seizoen zal hij gaan aansluiten bij Jong Ajax. "We gaan een aantal vriendschappelijke wedstrijden spelen en daarin hoop ik beetje bij beetje het tempo van het Europese voetballen onder de knie te krijgen", zegt Giovanni in een groot interview in het Braziliaanse Gazeta Esportiva. "De tactische en fysieke eisen zijn erg hoog, maar gelukkig zijn er meer Brazilianen om me te helpen bij mijn ontwikkeling."

Giovanni gelooft dat hij op technisch gebied wel meekan met de jonge Ajacieden, maar dat hij op andere vlakken nog veel moet leren. "Ik geloof dat mijn verbeterpunten in het fysieke en tactische aspect liggen. Daar worden hoge eisen aan gesteld en daarmee kan ik mijn spel verder verbeteren. Ik weet zeker dat me dat gaat lukken en dat ik een nog betere speler ga worden. De club geeft ons hier alle structuur om altijd op hoog niveau te werken."