Eindelijk wint Lazio weer eens, Immobile pakt voorsprong op Ronaldo

23-07-2020 23:37
7

Lazio Roma heeft na vijf wedstrijden eindelijk weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Simone Inzaghi, die als titelkandidaat uit de coronastop kwam maar vervolgens volledig instortte, won met moeite van Cagliari: 2-1.

Lazio wordt geen kampioen meer, maar toch willen de Romeinen het seizoen waardig afsluiten en in de top-vier eindigen. Op die manier kunnen ze volgend seizoen toch nog Champions League-voetbal spelen en de zege op Cagliari komt daarbij goed van pas. Op slag van rust kwam Lazio nog wel op achterstand door een goal van Giovanni Simeone, maar na rust werd orde op zaken gesteld.

Eerst was het Sergej Milinkovic-Savic die met een fantastische uithaal de gelijkmaker op de borden zette en vervolgens maakte Ciro Immobile er 2-1 van voor Lazio. Een belangrijk doelpunt voor de Italiaanse spits, die daardoor op 31 competitietreffers komt en weer één doelpunt voor staat op Cristiano Ronaldo. Beide doelpuntenmachines willen graag topschutter worden en zullen de laatste drie wedstrijden met elkaar in de slag blijven.

De driepunter van Lazio brengt de ploeg definitief naar het miljardenbal. Nummer vijf en stadgenoot Roma kan met een achterstand van elf punten en nog drie wedstrijden te gaan niet meer langszij komen. De achterstand op koploper Juventus bedraagt nu acht punten.