Jol duidelijk: 'Met visie en beleid heeft het al dertig jaar niets te maken'

Jol duidelijk: 'Met visie en beleid heeft het al dertig jaar niets te maken'

24-07-2020 07:45
27

Martin Jol heeft het beroerde Eredivisie-seizoen van ADO Den Haag met argusogen gevolgd. Het hoofd van het nieuwe technisch hart zag hoe Alan Pardew de ene na de andere Engelsman naar de residentieclub haalde, zonder succes.

ADO stevende op degradatie op het moment dat het coronavirus een streep zette door het Eredivisie-seizoen. De komst van Pardew en acht winterversterkingen leverde ook niet het gewenste resultaat op in Den Haag. "Pardew had zijn voorwaarden en er was de druk van tijd", reageert Jol in een interview met Voetbal International.

"De club moest snel handelen en misschien hebben we wel te veel vertrouwd op het netwerk van Alan. Ik was net binnen, moet ik dan een ervaren Premier League-coach vertellen wat hij moet doen? Ik kon niet méér doen dan mijn zorgen uitspreken. Dat is dan de consequentie als je geen verantwoordelijkheid draagt. Dan hóéven ze niet per se naar je te luisteren."

ADO had een salarishuis van bijna vijf miljoen euro. Jol vindt het een 'terechte conclusie' dat de club op te grote voet heeft geleefd. "Maar ik begrijp het wel: ze wilden in de Eredivisie blijven, alleen heeft het met visie en beleid al dertig jaar niets te maken. Van alle grote clubs in grote steden is ADO Den Haag de enige die geregeld eruit vloog."