Aanvaringen mogelijk bij Feyenoord City: 'Schepen kunnen over dam heen schuiven'

Aanvaringen mogelijk bij Feyenoord City: 'Schepen kunnen over dam heen schuiven'

24-07-2020 09:15 Laatste update: 09:17
44

Er heersen nog veel vragen over het mogelijke nieuwe stadion van Feyenoord. Feyenoord City zou tekortschieten op het gebied van externe veiligheid, zo stelt de commissie voor de milieueffectrapportage (MER).

In mei stelde de commissie het risico op aanvaringen bij Feyenoord City al vast. De plannenmakers kwamen daarna met nieuwe informatie. "Onze zorgen zijn daardoor echter niet weggenomen", stelt een woordvoerder van de MER in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat stadion komt mooi te liggen langs het water, maar aan die plek kleven ook gevaren."

Zo is volgens de commissie de strekdam die in de Nieuwe Maas moet komen niet voldoende. "De commissie acht het denkbaar dat bij hoog water ongeladen schepen over de dam heen schuiven en het plein voor het stadion, waar alle supporters zich verzamelen, kunnen raken."

De MER heeft de gemeente Rotterdam geadviseerd niet akkoord te gaan met het bestemmingsplan van Feyenoord City. "Op bepaalde punten in het plan wordt afgeweken van de geldende richtlijnen voor vaarwegen. Dat gebeurt met toestemming van Rijkswaterstaat, maar het is de commissie niet duidelijk hoe dit kan", sluit de woordvoerder af.