VVV verandert blik op transfermarkt: 'We hebben het accent bewust verlegd'

VVV verandert blik op transfermarkt: 'We hebben het accent bewust verlegd'

24-07-2020 10:48
26

VVV-Venlo moet zich vanwege de coronacrisis anders manifesteren op de transfermarkt dan voorgaande jaren. Het voetballen in lege stadions zorgt ervoor dat het accent wordt verlegd in Venlo.

In het verleden zette de ploeg uit Venlo vaak in op jonge spelers, aankomende zomer wordt de blik ook gericht op routiniers. "Deze tijden vragen een specifiek type voetballer, denken wij. Eerder haalden we meer jonge, nog grillige spelers. Op huurbasis vaak", vertelt manager voetbal Stan Valckx uit in gesprek met Voetbal International. "Nu hebben we het accent bewust verlegd naar meer ervaren spelers. Die kunnen doorgaans beter omgaan met de omstandigheden."

Het gaat Valckx hierbij om het spelen van wedstrijden in lege stadions. "Wij denken dat we nu een paar jongens hebben gehaald die onverstoorbaar zijn. Die weten wat ze moeten doen, of er nu veel of weinig publiek is. Dat gaat komend seizoen meetellen."

Stevige fundering
VVV-trainer Hans de Koning is het met Valckx eens. "Ik hoop dat de tribunes heel gauw weer mogen volstromen met supporters, desnoods dragen ze mondkapjes. Maar zo niet, dan hebben wij wel een ploeg die met de omstandigheden overweg kan. Christian Kum, Thorsten Kirschbaum, Roy Gelmi, Danny Post, Arjan Swinkels, Lukas Schmitz en zo zijn er nog wel een paar; of ze voor tien of voor tienduizend mensen spelen, dat maakt die gasten niet uit. Er moet nog wel wat bij, maar we hebben nu al een stevige fundering staan", aldus de coach.