Eindhoven-spits hoorde na ongeluk niets meer van club: 'Besloten niet te blijven'

Eindhoven-spits hoorde na ongeluk niets meer van club: 'Besloten niet te blijven'

24-07-2020 12:01
15

Het is bijna een half jaar geleden dat FC Eindhoven-aanvaller Youri Roseboom betrokken was bij een ernstig auto-ongeluk. Alleen nog een oogoperatie en het herstel van de twintigjarige spits is afgerond.

Fysiek kan Roseboom inmiddels alles weer, maar in zijn hoofd zal hij het ongeluk altijd met zich meedragen. "Als ik 's ochtends in de spiegel kijk en ik zie die littekens in mijn gezicht, dan denk ik altijd terug aan dat moment", begint hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Het gaat om de nacht van 25 januari, Roseboom en vier vrienden komen frontaal in botsing met een elektriciteitsmast. Drie jongens, waaronder Roseboom, worden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Het besef kwam pas later bij Roseboom. "Ik was er een tijdje niet helemaal bij, leefde in een roes. De échte klap kwam pas na een week of drie, vier. Toen kwam het besef: Paco is niet meer. Ik ben een van mijn beste vrienden kwijtgeraakt."

Toekomst
Hiermee kwam de carrière van Roseboom bij FC Eindhoven abrupt tot stilstand. "Ik had het vertrouwen, voelde me beter dan ooit en mijn zaakwaarnemer sprak al met FC Eindhoven over de toekomst", geeft hij aan. "Maar toen kwam het ongeluk en alles leek voor niets te zijn geweest." Roseboom hoorde na het ongeluk nauwelijks iets meer van Eindhoven en kreeg in april het bericht dat hij mocht vertrekken. "Ik had voor mezelf toen al wel besloten niet te willen blijven in Eindhoven", sluit Roseboom - die volgend seizoen voor derdedivisionist DOVO speelt - af.