'Nieuw' gezicht bij Ajax: Sporkslede meldt zich na RKC-vertrek op bekende grond

'Nieuw' gezicht bij Ajax: Sporkslede meldt zich na RKC-vertrek op bekende grond

24-07-2020 14:26 Laatste update: 14:37
20

Fabian Sporkslede heeft zich na vijf jaar weer bij Jong Ajax gemeld. De 26-jarige back liep uit zijn contract bij RKC Waalwijk, zit nu zonder club en trainde vrijdag mee op Sportpark De Toekomst.

Ajax heeft vrijdag beelden gedeeld vanaf het trainingscomplex, waarop de in Amstelveen geboren verdediger te zien is. Sporkslede zal bij Jong Ajax zijn conditie op peil houden. Van een definitieve terugkeer zal het naar alle waarschijnlijk niet komen, aangezien hij te oud is om voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie te spelen.

Sporkslede meldde zich in 2007 in de Ajax-opleiding en speelde in 2012 zijn enige vier wedstrijden in de hoofdmacht. Na een huurperiode bij Willem II en 24 Jupiler League-optredens met Jong Ajax koos hij voor een Italiaans avontuur bij Chievo Verona. Na terugkomst in Nederland diende Sporkslede NAC Breda en RKC: waar hij zijn carrière voort gaat zetten, moet binnenkort blijken. De rechtsback heeft overigens ook buiten het veld genoeg te doen: diverse topvoetballers zijn klant bij zijn bedrijf Amplify, dat innovatieve trainingsapparatuur levert.