Nieuws uit de VS: Frank de Boer per direct vertrokken bij Atlanta United

Nieuws uit de VS: Frank de Boer per direct vertrokken bij Atlanta United

24-07-2020 20:13 Laatste update: 20:23
173

Het Major League Soccer-avontuur van Frank de Boer zit erop. Atlanta United heeft per direct afscheid genomen van zijn Nederlandse trainer en zijn technische staf, maakt de club bekend.

De beslissing is 'met wederzijdse overeenstemming' genomen. De club laat in het midden waarom die beslissing is genomen, maar vermoedelijk heeft het te maken met de recente sportieve resultaten. De Major League Soccer-kampioen van 2018 verloor alle drie zijn poulewedstrijden in het MLS is Back Tournament in Orlando.

Het debuutseizoen van De Boer was nochtans succesvol verlopen. Atlanta United werd tweede in de Eastern Conference en sneuvelde tijdens de kampioensronde pas in de halve finale. De club legde bovendien beslag op de Amerikaanse beker en de Campeones Cup, de jaarlijkse strijd met de kampioen van Mexico. "We zijn Frank dankbaar voor die twee prijzen, hij zal voor altijd onderdeel zijn van onze geschiedenis. We wensen hem dan ook het beste voor de toekomst", laat voorzitter Darren Eales weten.

De Boer zelf heeft ook gereageerd op zijn vertrek. "In ben dankbaar voor de kans die ik hier gekregen heb. Werken in de MLS en leven in Atlanta, het was een prachtige uitdaging en een geweldige ervaring", aldus de 112-voudig Oranje-international. "Ik wil onze geweldige fans, de spelers en het overige personeel bedanken, het was me een waar genoegen."