Paris Saint-Germain wint verhitte bekerfinale, grote zorgen om Mbappé

24-07-2020 23:11
34

Paris Saint-Germain heeft de eerste officiële wedstrijd in ruim vier maanden tijd gewonnen. De Franse bekerfinale (Coupe de France) tegen Saint-Étienne werd gewonnen met 1-0, maar er zijn grote zorgen om Kylian Mbappé, die de strijd al in de eerste helft moest staken.

PSG, met Mitchel Bakker in de basis, speelde na de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund op 11 maart geen officieel duel meer. Er werden de afgelopen twee weken wel oefenduels gespeeld met Le Havre en Celtic.

Saint-Étienne ging er letterlijk en figuurlijk met gestrekt been in tegen PSG en had in de openingsfase de beste kans op een doelpunt. De 1-0 van PSG na een klein kwartier kwam dan ook uit de lucht vallen. Mbappé schoot recht op doelman Jessy Moulas, maar de rebound was voor Neymar, die via de onderkant van de lat raakschoot.

De tegentreffer was voor Saint-Étienne blijkbaar aanleiding om de messen te slijpen. Het duel ontspoorde toen routinier Loïc Perrin Mbappé neerhaalde. Hij leek weg te komen met geel, maar de VAR dacht daar anders over en gaf aan de scheidsrechter het advies om rood te geven. Door het opstootje dat daaruit ontstond werden meerdere gele kaarten gegeven. De scheidsrechter gaf er in de eerste helft maar liefst acht. Mbappé kon niet meer verder en verliet in tranen het veld. Hij werd later gespot op krukken.

Saint-Étienne beet zich stevig vast in PSG, dat in de tweede helft een goal afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Grote kansen werden nauwelijks nog gecreërd, Pablo Sarabia kreeg de grootste.

PSG wint de Coupe de France, maar zal met grote belangstelling het nieuws rond Mbappé afwachten. Over een kleine drie weken wacht de eerste Champions League-ontmoeting met Atalanta Bergamo.