Lampard haalt uit naar Lijnders: 'Eén persoon in bijzonder overschreed die grens'

Lampard haalt uit naar Lijnders: 'Eén persoon in bijzonder overschreed die grens'

25-07-2020 08:53 Laatste update: 14:53
94

Chelsea-manager Frank Lampard en Liverpool-collega Jürgen Klopp blijven met modder gooien na het onderlinge duel van woensdag. Lampard lijkt zijn pijlen ditmaal op de Nederlandse assistent van The Reds, Pepijn Lijnders, te richten.

Volgens de oefenmeester van The Blues werd de 'zijlijncode' gebroken. "Als mensen opspringen, tegen mij praten, grijnzen en lachen, en dat voor een tijdje, dan denk ik dat dat voorbij gaat aan de code", zegt hij tegen de BBC. "Mijn gevoel was dat de bank van Liverpool, en één persoon in het bijzonder, absoluut die grens overschreed. Dat kwam arrogant op mij over."

Klopp wees Lampard terecht, maar de Chelsea-manager heeft slechts ten dele spijt van zijn woede-uitbarsting. "Ik heb de video gezien via social media. Ik heb twee jonge dochters die op social media zitten, dus daar heb ik spijt van. Maar dat ik mijn team met passie verdedig, daar heb ik geen spijt van. Ik had het wel iets anders kunnen aanpakken, op een iets andere toon."

Lampard benadrukt dat hij niet boos is over de manier waarop Liverpool het doelpunt van Trent Alexander-Arnold vierde. "Maar er gebeurden dingen langs de lijn die ik niet op prijs stelde. Niet door Klopp, maar andere mensen op de bank. Ze overschreden een grens, dat maakte mij boos."