'Real Madrid begint aan 'operación salida' en hoopt op 180 miljoen'

'Real Madrid begint aan 'operación salida' en hoopt op 180 miljoen'

25-07-2020 09:40
32

Real Madrid hoopt deze zomer liefst 180 miljoen euro te verdienen aan uitgaande transfers. De Spaanse grootmacht is begonnen met operación salida, zo meldt Marca.

Gareth Bale, James Rodríguez, Dani Ceballos en Luka Jovic zijn de bekendste namen die op de transferlijst zijn geplaatst door voorzitter Florentino Pérez. Bale en Rodríguez moeten vooral vanwege hun enorme salaris vertrekken, terwijl ook Jovic nauwelijks in de plannen van Zidane voorkomt. De Servische spits wordt mogelijk nog wel verhuurd, tegen een forse vergoeding.

Ceballos moet zo'n 30 tot 35 miljoen euro opleveren, weet Marca. Óscar Rodríguez keert terug van een verhuur aan Leganés, maar mag voor 20 miljoen definitief vertrekken. Villarreal en AC Milan tonen interesse in de 22-jarige middenvelder. Verdediger Jesús Vallejo kan op belangstelling uit Duitsland rekenen en heeft een prijskaartje van 15 miljoen.

Mariano Díaz en Brahim Díaz krijgen ook nauwelijks kansen van Zidane en mogen uitzien naar een nieuwe club. Zij moeten eveneens een aardig bedrag opleveren. Sergio Reguilón kent een verdienstelijk seizoen op huurbasis bij Sevilla, maar Ferland Mendy en Marcelo blokkeren een doorbraak bij Real. De Spaanse linksback mag daarom bij een bod van 20 miljoen weg.

Tot slot hoopt de Koninklijke zo'n tien miljoen te vangen voor Real Madrid Castilla-spelers Dani Gomez en Jorge de Frutos. Hoewel Lucas Vázquez en Nacho voornamelijk de bank warmhouden, zal Real hen alleen bij een aantrekkelijk voorstel laten gaan. Álvaro Odriozola lijkt te blijven, aangezien Achraf Hakimi al voor 40 miljoen werd verkocht aan Internazionale.

Verhuur van toptalenten
Takefusa Kubo en Reinier staan er zeer goed op in de Spaanse hoofdstad, maar mogen op huurbasis ervaring opdoen. De Braziliaanse middenvelder staat in de belangstelling van Bayer Leverkusen, dat Kai Havertz dreigt kwijt te raken.