Krul geeft hint over toekomst: 'Zij hebben me de kans gegeven'

Krul geeft hint over toekomst: 'Zij hebben me de kans gegeven'

25-07-2020 10:34 Laatste update: 16:38
46

Tim Krul rekent erop dat hij ook volgend jaar bij Norwich City speelt, ondanks dat de club degradeerde uit de Premier League. Hij is de Engelse club dankbaar voor de kansen die hem geboden zijn.

Krul (32) werd in 2018 opgepikt bij Brighton & Hove Albion. "Ik heb vorig jaar tot 2022 bijgetekend bij Norwich City. En ik ben niet vergeten hoeveel ik aan deze club heb te danken. Zij hebben me de kans gegeven, na een paar heel moeilijke jaren", zegt Krul tegen Voetbal International. "Het kan zijn dat de club liever heeft dat ik ga, om financiële redenen of wat dan ook. Dan wordt het een ander verhaal. Maar ik ga zelf niks forceren. Norwich City is gewoon een mooie en sterke club."

Krul is niet bang dat spelen in het Championship zijn kansen bij het Nederlands elftal verkleint. Hij is onlangs juist weer in beeld gekomen bij bondscoach Ronald Koeman. "Daar lijkt het niet op. Want vorig seizoen werd ik ook al gevolgd in het Championship. Nu ik dit jaar voor het eerst weer bij de voorselectie heb gezeten, wil ik doorpakken. In september speelt Oranje twee wedstijden in Nederland, dat zou een geweldig moment zijn om terug te keren."

De doelman richt zich daarop en heeft als doel om naar het EK en WK te gaan. "Ik ben nog sterk genoeg om te mogen dromen van het EK van volgend jaar en van het WK 2022. Dat zou de ultieme bekroning zijn."