Update: Ernstige verstuiking voor Mbappé, 'clash met Atalanta op de tocht'

Update: Ernstige verstuiking voor Mbappé, 'clash met Atalanta op de tocht'

25-07-2020 13:10 Laatste update: 14:29
18

Kylian Mbappé dreigt het duel met Atalanta Bergamo in de kwartfinale van de Champions League te moeten missen. De sterspeler van Paris Saint-Germain raakte vrijdagavond geblesseerd in de finale van de Coupe de France tegen Saint-Étienne.

Mbappé werd zaterdagochtend onderzocht in het ziekenhuis. Hij heeft zijn enkel verstuikt, maar de banden zijn niet beschadigd, zo weet RMC Sport. Toch vreest PSG dat het duel met Atalanta op 12 augustus te vroeg komt voor de 21-jarige aanvaller. Ook de eindstrijd van de Coupe de La Ligue tegen Olympique Lyon van volgende week gaat in dat geval aan hem voorbij.

Mbappé werd in de 29e minuut van de met 1-0 gewonnen finale in het Stade de France hard onderuit gehaald door Saint-Étienne-aanvoerder Loïc Perrin. De enkel van de Franse wereldkampioen klapte dubbel, waarna hij in tranen het veld verliet. Bij de bekeruitreiking liep hij op krukken.

PSG-coach Thomas Tuchel maakte zich boos over de arbitrage. "Het begon al met een overtreding op Neymar. En wij krijgen drie gele kaarten na de overtreding op Kylian, omdat we vragen om de speler te beschermen. Terwijl de scheidsrechter in eerste instantie ook geel geeft voor deze overtreding. Dit zijn niet dezelfde criteria die worden gehanteerd."

Update: Paris Saint-Germain meldt dat Kylian Mbappé een ernstige verstuiking heeft opgelopen. Binnen 72 uur wordt de pijlsnelle aanvaller opnieuw onderzocht, waarna een beter beeld kan worden gegeven van de herstelduur. RMC Sport meldde op basis van bronnen binnen de Parijse club al dat het meespelen van Mbappé in de Champions League-clash met Atalanta Bergamo op 12 augustus hoogst onzeker is.