'Toptalent Kubo maakt indruk, ondanks degradatie: Sevilla praat met Real Madrid'

'Toptalent Kubo maakt indruk, ondanks degradatie: Sevilla praat met Real Madrid'

Gepubliceerd: zaterdag 25 juli 2020 om 15:28za 25-07-2020 om 15:28

Luuk de Jong wordt volgend seizoen mogelijk ploeggenoot van Real Madrid-groeibriljant Takefusa Kubo. De negentienjarige Japanner werd dit seizoen uitgeleend aan Real Mallorca en mag nu wederom op huurbasis elders ervaring opdoen.

AS meldde onlangs al dat een groot aantal clubs binnen én buiten Spanje – onder wie Ajax – de negentienjarige Japanner op het oog hadden. Volgens het in Madrid gevestigde Marca en Onda Cero heeft Sevilla momenteel de beste papieren. Naar verluidt is de club van Luuk de Jong zelfs al in gesprek met Real Madrid: de Champions League-deelnemer uit Andalusië hoopt Kubo voor langere tijd te huren en een koopoptie én een terugkoopoptie voor Real Madrid in de deal op te nemen.

Kubo kwam tussen 2011 en 2015 uit in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar moest Catalonië verlaten omdat Barça internationale transferregels had geschonden. Vier jaar later keerde hij terug in Spanje, maar ging hij voor uitgerekend Real Madrid spelen. De Koninklijke leende Kubo direct uit aan degradant Real Mallorca: dit seizoen kwam hij tot vier goals en vijf assists in 35 Primera División-wedstrijden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws