Update: Lallana verlaat Liverpool en verkast binnen de Premier League

Update: Lallana verlaat Liverpool en verkast binnen de Premier League

27-07-2020 21:13 Laatste update: 21:04
21

Adam Lallana staat op het punt om terug te keren aan de Engelse zuidkust. De bij Southampton opgeleide middenvelder is transfervrij na zes jaar Liverpool, maar staat op het punt om zich bij Brighton & Hove Albion te voegen.

The Independent meldde zaterdag dat de huidige nummer 16 van Engeland op 'pole position' ligt om Lallana binnen te halen. Volgens The Athletic is er zelfs al sprake van een akkoord tussen beide partijen. De 34-voudig Engels international gaat 'back south', tekent een contract tot 2023 en wordt naar verwachting spoedig gepresenteerd door de club van Davy Pröpper.

De toenmalige Southampton-speler werd na het WK van 2014 voor 31 miljoen euro overgenomen door Liverpool: sindsdien kwam hij tot 178 officiële optredens namens The Reds. Naarmate de jaren vorderden, werd de bijdrage van Lallana echter steeds kleiner. Tijdens het bijna afgesloten kampioensseizoen kon de middenvelder slechts 373 Premier League-minuten, verspreid over vijftien wedstrijden, bijschrijven.

Update: Het is rond: Adam Lallana is speler van Brighton & Hove Albion. De Premier League-club heeft bekendgemaakt dat de middenvelder een driejarig contract heeft getekend.