Nieuws uit Wolfsburg: besmette ploeggenoot van Weghorst voorlopig in quarantaine

Nieuws uit Wolfsburg: besmette ploeggenoot van Weghorst voorlopig in quarantaine

25-07-2020 15:57
21

VfL Wolfsburg-verdediger Kevin Mbabu moet voorlopig in quarantaine. De 25-jarige Zwitser heeft een positieve coronatest afgelegd, melden Die Wölfe zaterdagmiddag via de officiële kanalen.

De ploeg van Wout Weghorst traint sinds zaterdag weer, maar Mbabu zal voorlopig verstek moeten laten gaan. De spelers werden woensdag getest en de achtvoudig Zwitsers international bleek besmet te zijn met het coronavirus. "Kevin vertoont echter geen symptomen", verduidelijkt sportief directeur Marcel Schäfer. "We wachten af hoe dit zich ontwikkelt en zullen de komende tijd nauw samenwerken met de lokale gezondheidszorg."

De testen van Weghorst en de overige Wolfsburg-spelers waren negatief. Schäfer bekijkt het van de positieve kant. "We hebben de tests zo gepland dat het risico op besmetting tijdens de eerste samenkomst zo klein mogelijk is. In die zin heeft het goed gewerkt."

Wolfsburg besloot het Bundesliga-seizoen 2019/2020 als nummer 7 en mag daardoor de voorrondes van de Europa League in. Die Wölfe stromen medio september al in.