Zeefuik: 'Fledderus wil alleen dealen met Southampton en pusht mij die kant op'

Zeefuik: 'Fledderus wil alleen dealen met Southampton en pusht mij die kant op'

25-07-2020 18:27
215

Deyovaisio Zeefuik heeft het gevoel dat FC Groningen hem liever naar Southampton ziet vertrekken dan naar Hertha BSC. Hij neemt het technisch directeur Mark-Jan Fledderus kwalijk.

Zeefuik heeft een duidelijke vertrekwens en is al een tijdje akkoord met Hertha, maar het probleem is dat er nog geen akkoord is tussen de clubs. Ook Southampton wil de rechtsback hebben en Zeefuik claimt zelf dat Fledderus hem liever naar Engeland ziet gaan.

Naar verluidt legde Hertha een bod van vier miljoen inclusief bonussen neer bij Groningen. Daar is Fledderus niet mee akkoord gegaan. Zeefuik zegt dat hij begrip had voor het standpunt van Groningen, omdat de club door de coronacrisis mensen moest ontslaan, maar noemt het 'erg tegenstrijdig dat ze nu de hoofdprijs vragen voor een speler die voor drie ton gekocht is en nog maar een éénjarig contract heeft.'

Zeefuik voelt zich gedwongen. "Het probleem is dat Fledderus alleen maar wil dealen met Southampton en mij die kant op pusht", zegt Zeefuik tegen RTV Noord. "Hij heeft zogenaamd het beste met me voor, maar ik wil zelf over mijn carrière beslissen. Ik laat Fledderus niet mijn leven bepalen. Als hij zich zo blijft opstellen, dan ga ik aan het eind van het seizoen transfervrij naar Hertha."

Fledderus ontkent dat hij de carrière van Zeefuik wil bepalen. "Natuurlijk snap ik dat het voor hem vervelend is dat het lang duurt, maar we zijn op dit moment in onderhandeling met beide clubs en op dit moment zit er gewoon een groot verschil tussen de biedingen."