Inter zet Juventus nog even onder druk, Lukaku werkt aan fraaie statistieken

Inter zet Juventus nog even onder druk, Lukaku werkt aan fraaie statistieken

25-07-2020 21:24 Laatste update: 21:26
6

Juventus weet na de wedstrijd tussen Genoa en Internazionale van zondagavond wat het moet doen. De Nerazzurri wonnen hun uitduel met de laagvlieger met 0-3 en namen de tweede plek in de Serie A van Atalanta Bergamo over: als Juventus dit weekend kampioen wil worden, zal het zondagavond moeten winnen van Sampdoria.

Heel veel viel er niet te beleven in het Stadio Luigi Ferraris, waar Inter de controle had en doelpogingen schaars waren. De gasten uit Milaan kwamen na ruim een half uur op voorsprong: Romelu Lukaku was te sterk voor tegenstander Cristián Zapata en kopte een voorzet van Cristiano Biraghi binnen. Zapata claimde nog een overtreding van de Belg, maar de arbitrage was onverbiddelijk.

Genoa mocht nog lange tijd hoop koesteren op een gelijkmaker, die echter geen moment in de lucht hing. In de slotfase liep Inter zelfs nog uit naar een ruime overwinning. Alexis Sánchez werkte een voorzet van Victor Moses binnen en Lukaku maakte na een fraaie individuele actie zijn tweede van de avond en zijn 23ste van het Serie A-seizoen: 0-2 en 0-3.

Inter komt op vier punten van de koploper, die echter nog drie wedstrijden te spelen heeft. Als La Vecchia Signora zondag wint van Sampdoria, is de titelrace al beslist: zo niet, dan zullen er nog herkansingen tegen Cagliari en AS Roma volgen. De Nerazzurri spelen nog krakers tegen Napoli en Atalanta Bergamo, maar die wedstrijden zullen waarschijnlijk geen sportief belang hebben: op woensdag 5 augustus volgt het Europa League-treffen met Getafe.