'Constante strijd' voor De Boer: 'Sterke Zuid-Amerikaanse invloed bij Atlanta'

'Constante strijd' voor De Boer: 'Sterke Zuid-Amerikaanse invloed bij Atlanta'

25-07-2020 22:54
77

Het vertrek van Frank de Boer bij Atlanta United zat er al een tijdje aan te komen, stelt ESPN-commentator Jon Champion. De Major League Soccer-kampioen van 2018 maakte vrijdag bekend dat het de samenwerking met de 112-voudig Oranje-international per direct beëindigde.

Nadat Atlanta United zich tot kampioen van de Verenigde Staten had gekroond, nam De Boer het stokje over van Gerardo 'Tata' Martino. De spelers hadden even de tijd nodig om aan hun nieuwe trainer te wennen, vertelde clubwatcher Doug Robinson in november al aan VoetbalPrimeur. "De club heeft een sterke Zuid-Amerikaanse invloed", voegt Champion toe in gesprek met FOX Sports. "De Boer wilde zijn eigen stempel drukken, maar de onder Martino gecreëerde cultuur was zó dominant... Dat was een constante strijd."

Wedden

Meer odds

De Boer deed aanvankelijk water bij de wijn en beleefde met Atlanta een sterk debuutseizoen, waarin twee prijzen werden gepakt. Tijdens het teleurstellend verlopen MLS is back Tournament – drie nederlagen in drie wedstrijden – namen de onderhuidse spanningen tóch weer toe. "Veel van de spelers waren door Martino gehaald. Zij hielden van de vrijheid die ze onder hem kregen, niet van het tactische keurslijf dat De Boer ze oplegde."

Champion heeft na het ontslag enkele bronnen binnen de club gesproken. "Ze zeggen dat het hun beslissing was. Het was iets dat al een hele tijd door de hoofden van de clubleiding spookte."