Seedorf en Helder naast Van der Sar

Helder lacht om 'volwassen' Seedorf: 'Daarin was het nog net een klein kind'

Helder lacht om 'volwassen' Seedorf: 'Daarin was het nog net een klein kind'

26-07-2020 08:35
54

Glenn Helder kan zich vinden in de lezing van Ronald de Boer over Clarence Seedorf. Laatstgenoemde wist op jonge leeftijd al te vertellen 'hoe we het moesten doen', zo vertelde De Boer eerder aan VoetbalPrimeur.

"Dat vond ik juist strontirritant van hem", lacht Helder nu in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik was zijn kamergenoot bij het Nederlands elftal. Ik had zwaar respect voor hoe hij zich voor tv al kon gedragen, zo volwassen. Hij was dat ook. Luister maar naar wat hij zei, het was ook logisch."

"Alleen omdat hij zo jong was, klonk het voor mensen niet logisch dat hij al zo wijs uit zijn woorden kwam", vervolgt de oud-speler van onder meer Arsenal. "Als je dan ook nog die houding hebt van: het is voor mij gewoon normaal. Dan komt het arrogant over. Maar dat was gewoon Clarence. En precies wat Ronald ook zegt: hij praatte geen onzin. Hij was gewoon zo ver vooruit."

Niet in alles was Seedorf al zo volwassen, grapt Helder. "We zaten bij het Nederlands elftal op de kamer en hij had een berichtje gekregen van een meisje dat hij hartstikke leuk vond. Hij wilde antwoorden, maar dat deed hij niet. Dat staat te gretig, zei hij. Hij legde die telefoon naast zich neer en kijkt vijftien seconden voor zich uit: ik ga toch wat terug sturen. Daarin was het nog net een klein kind. Nee hoor, Clarence was een topper."