Elke week naar Huntelaar: 'Daardoor kan hij nog altijd gemakkelijk mee bij Ajax'

Elke week naar Huntelaar: 'Daardoor kan hij nog altijd gemakkelijk mee bij Ajax'

26-07-2020 11:29 Laatste update: 13:54
65

Klaas Jan Huntelaar is gebaat bij de behandelingen van fysiotherapeut Allert Pol. Nog elke week reist de Fries naar het Gelderse Angerlo om de 36-jarige spits van Ajax onder handen te nemen.

"Het feit dat Klaas-Jan op zijn 36e nog altijd zo fit is, ligt vooral aan hemzelf", vertelt Pol aan het Friesch Dagblad. "Hij let goed op zijn lichaam en daardoor kan hij ook nu nog altijd gemakkelijk mee bij Ajax. Dat ik hem daar af en toe mee kan helpen is alleen maar mooi."

Wedden

Meer odds

Pol zorgt met een handmatige, krachtige massage dat het spierweefsel en het kapsel rond de gewrichten soepel blijven. Op die manier worden blessures voorkomen. Elke week stapt hij in de auto voor Huntelaar, die nog minimaal één jaar doorgaat bij Ajax. "Zo'n vier uurtjes", vertelt Pol.

De twee hebben een speciale band, die stamt uit de periode dat Huntelaar bij Heerenveen speelde. "Klaas-Jan laat niet veel mensen toe in zijn persoonlijke kring. Maar toen hij bij Real Madrid speelde, vloog ik om de zoveel tijd voor een paar dagen naar hem toe."

Embolo
Ook Schalke 04-spits Breel Embolo ziet Pol veel. "Als hij me nodig heeft, dan belt hij me op. Ik probeer er dan altijd een rondje van te maken. Eerst naar Embolo en op de terugweg langs Klaas-Jan, maar dat lukt vaker niet dan wel. Dus dan rijd ik apart naar beiden."