'Ajax-vertrek van de baan: Neres heeft drie redenen voor langer verblijf'

'Ajax-vertrek van de baan: Neres heeft drie redenen voor langer verblijf'

26-07-2020 12:40
157

David Neres gaat deze zomer nergens heen. Dat meldt UOL Esporte. Het Braziliaanse medium schetst drie redenen voor het feit dat de 23-jarige aanvaller bij Ajax lijkt te blijven.

Neres sloot het historische seizoen 2018/2019 af als één van uitblinkers van Ajax. Een transfer naar de Europese elite leek in de maak, maar Marc Overmars hield hem in Amsterdam en Neres liep in november, tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (4-4) een meniscusblessure op, waardoor hij maandenlang niet in actie kon komen.

De zware blessure, gecombineerd met de uitbraak van het coronavirus én het kersverse vaderschap zorgen er volgens UOL Esporte voor dat Neres nog zeker een halfjaar bij Ajax speelt. Aanvankelijk werd er nog rekening gehouden met een vertrek van de Braziliaan, die werd begeerd door Borussia Dortmund, Manchester United, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en AC Milan.

Volgens UOL Esporte ontving Ajax de laatste jaren twee biedingen: één van 35 miljoen euro, van het Chinese Guangzhou Evergrande in januari 2019, en vorig jaar zomer één van 60 miljoen euro, afkomstig van Manchester United. Neres ligt tot medio 2023 vast bij Ajax.

"Dit waren de moeilijkste maanden in mijn carrière als voetballer", zei Neres begin mei over zijn slepende knieblessure op de website van Ajax. "In eerste instantie leek het een hele simpele blessure, maar gedurende mijn herstel werd het steeds ingewikkelder en traden er complicaties op."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12.07.2020 Hope Winona Neres, seja bem vinda meu anjo ❤️

Een bericht gedeeld door David Neres (@davidneres) op