VVV-uitblinker Pachonik speelt rol in Vitesse-transfer: 'Alleen maar positief'

VVV-uitblinker Pachonik speelt rol in Vitesse-transfer: 'Alleen maar positief'

Gepubliceerd: zondag 26 juli 2020 om 12:54zo 26-07-2020 om 12:54

Tobias Pachonik heeft een rol gespeeld in de transfer van Maxi Wittek naar Vitesse. Dat onthult de Vitesse-aanwinst uit Duitsland in gesprek met De Telegraaf.

Voordat hij de knoop doorhakte, informeerde Wittek bij landgenoten die in de Eredivisie spelen. "Ja, bij Tobias Pachonik, die bij VVV-Venlo speelt. Hij heeft alleen maar positief gesproken over de Eredivisie en Vitesse", zegt hij. "Pachonik ken ik van de Duitse jeugdelftallen, waar hij de rechtsback was en ik de linksback."

Dat Vitesse zich heeft versterkt met een Duitser is niet gek, gezien het feit dat er sinds deze zomer een Duitse trainer (Thomas Letsch) én Duitse technisch directeur (Johannes Spors) werkzaam zijn in Arnhem. "Het is meestal wel zo dat als Duitse sportdirecteuren en trainers bij elkaar komen in een club, ze ook wel een speler uit Duitsland erbij halen", weet Wittek.

Hij kwam deze week over van Greuther Fürth. "Ik ben heel blij dat hun keuze op mij is gevallen. Er was meer interesse, maar voor mij viel de keuze niet zwaar. Ik kijk er naar uit om in Nederland op het hoogste niveau te spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws