Barça verwacht geen transfers en kiest voor jeugd: 'Beste O21-speler in Europa'

Barça verwacht geen transfers en kiest voor jeugd: 'Beste O21-speler in Europa'

Gepubliceerd: zondag 26 juli 2020 om 13:15zo 26-07-2020 om 13:15

De komst van Lautaro Martínez of Neymar naar FC Barcelona wordt een moeilijk verhaal. Dat erkent voorzitter Josep Maria Bartomeu, die zijn hoop vestigt op de doorbrekende talenten uit La Masía.

"Als iemand denkt dat de coronacrisis geen gevolgen heeft voor Barça, dan hebben ze het mis. Barcelona is de club die het meeste geld verdient en daardoor het hardst wordt getroffen", zegt Bartomeu tegen Mundo Deportivo. Volgens de preses wordt het heel lastig om Neymar te halen als Paris Saint-Germain geen spelers wil ruilen.

Ook de transfer van Martínez staat op een laag pitje. "We hebben erover gesproken met Internazionale, maar voor nu is het stopgezet", aldus Bartomeu, die benadrukt dat Barça al 'zeven nieuwe spelers heeft'. "Pedri is een ongelooflijk talent. Trincão was onbekend toen we hem in januari vastlegden, maar is nu de beste O21-speler in Europa. Matheus Fernandes heeft al een paar keer zijn kwaliteiten laten zien bij Valladolid. En Pjanic zal er ongetwijfeld vanaf de eerste minuut staan."

De drie andere 'aanwinsten' waar Bartomeu op doelt zijn jeugdproducten Ansu Fati, Riqui Puig en Ronald Araújo. "Gezien hun ontwikkeling en hoe ze momenteel trainen, moeten ze nu aan spelen toekomen in het eerste elftal. Het is goed nieuws voor Barcelona dat het B-elftal weer spelers levert voor het eerste elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat FC Barcelona de Champions League winnen?

(1803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws