Van Bronckhorst gaat bij zijn Chinese debuut meteen hard onderuit

Van Bronckhorst gaat bij zijn Chinese debuut meteen hard onderuit

26-07-2020 14:25
66

Giovanni van Bronckhorst is slecht begonnen aan zijn avontuur in de Chinese Super League, die vanwege het coronavirus met zo'n vier maanden werd uitgesteld. Hij verloor zijn eerste competitieduel als trainer van Guangzhou R&F met 3-0 van Shenzhen FC.

Van Bronckhorst tekende in januari een contract voor twee jaar bij Guangzhou R&F en in zijn kielzog gingen ook Jean-Paul van Gastel en fysieke trainer Arno Philips bij de Chinese club aan de slag. Het debuut verliep echter ongelukkig. Een eigen doelpunt van Li Songyi leidde na een klein halfuur de nederlaag in. Door twee benutte strafschoppen na rust van Harold Preciado en Gao Lin werd het 3-0.

Mousa Dembélé is één van de steunpilaren in de ploeg van Van Bronckhorst, maar hij veroorzaakte zondag de eerste strafschop. Ook de Israëlische topschutter Eran Zahavi en de Braziliaan Renatinho zijn actief bij de partnerclub van Ajax, die vorig seizoen als twaalfde eindigde.

De Chinese competitie is hervat met twee groepen van acht teams. De ene poule, waaronder Guangzhou R&F, werkt zijn wedstrijden af in Dalian, de andere groep is ondergebracht in Suzhou.