Douglas van 115 naar 96 kilo: 'Nog geen afspraken gemaakt, we zien wel'

Douglas van 115 naar 96 kilo: 'Nog geen afspraken gemaakt, we zien wel'

26-07-2020 16:28 Laatste update: 27-07-2020 08:07
20

Douglas Franco Teixeira heeft alles op alles gezet om na een 'intermezzo' van twee jaar terug te kunnen keren als profvoetballer. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan (32) traint sinds zaterdag mee met Go Ahead Eagles.

Douglas vertrok in 2018 bij Sporting Portugal, waar hij betrapt was op dopinggebruik, en streek daarna weer in Nederland neer. De voormalige bankzitter flirtte met FC Emmen en zijn oude liefde FC Twente en speelde zelfs mee met SC Barbaros, een amateurclub in Hengelo. Volgens TC/Tubantia heeft Douglas een personal trainer in de arm genomen en is zijn gewicht van 115 kilo naar 96 kilo gezakt. "Ik heb dit zo gemist", liet hij na zijn eerste training bij Go Ahead weten aan het medium. "Alleen alweer samen in de kleedkamer zitten, vond ik vanmorgen al zo lekker."

Go Ahead-trainer Kees van Wonderen was assistent bij FC Twente, toen Douglas daar furore maakte: hij besloot de voormalige Oranje-bankzitter te benaderen voor een proefperiode. "Hij heeft veel voor de kiezen gehad. We hadden gehoord dat hij bezig is om fit te worden en kunnen hem hier een plek aanbieden." Of Douglas definitief aan de Vetkampstraat kan blijven, moet nog blijken. Van Wonderen gunt hem in ieder geval alle tijd om weer topfit te worden. "We hebben ook geen afspraken gemaakt. We zien wel."