Van Dijk klaar voor 'nieuwe uitdaging' met Liverpool: Het wordt moeilijk

Van Dijk klaar voor 'nieuwe uitdaging' met Liverpool: "Het wordt moeilijk"

26-07-2020 19:28
12

Virgil van Dijk sluit het Premier League-seizoen af met een goed gevoel. Op de laatste speeldag won kampioen Liverpool met 1-3 van Newcastle United, mede door een goal van de Nederlander.

Van Dijk maakte de gelijkmaker, waarna Liverpool uitliep naar een 1-3 zege door goals van Divock Origi en Sadio Mané. "Het was niet moeilijk om onszelf te motiveren. We wilden allemaal laten zien waarom we de kampioen zijn", laat Van Dijk weten bij de BBC.

"We wisten dat het moeilijk zou worden en we maakten het onszelf nog een stuk moeilijker", verwijst hij naar de openingstreffer van Dwight Gayle na 24 seconden. "In de tweede helft speelden we goed. Het is goed om het seizoen zo af te sluiten. Nu is het tijd voor een kleine pauze."

Van Dijk spreekt van een 'uitstekende wedstrijd na rust'. "We speelden amazing voetbal en creëerden kansen. Een verdiende overwinning. Hopelijk zijn we over een paar weken weer fris en klaar voor volgend seizoen."

"Voor deze prachtige club wordt het zaak om de landstitel te prolongeren", weet de Oranje-captain. "Het wordt moeilijk. Andere teams zullen zich verbeteren en willen ons nog meer verslaan. Het wordt een nieuwe uitdaging, maar ik kijk er naar uit."