'Barcelona heeft best wel wat geld, Van Dijk is de eerste die ik zou kopen'

'Barcelona heeft best wel wat geld, Van Dijk is de eerste die ik zou kopen'

26-07-2020 20:28
45

Als Henk ten Cate nog bij FC Barcelona zou werken, had hij geprobeerd Virgil van Dijk los te weken bij Liverpool. Dat laat de oud-trainer doorschemeren bij Rondo. Hij krijgt steun van Jan van Halst.

Van Halst zag Van Dijk zondag aan het werk tijdens Newcastle United - Liverpool en stelde zichzelf vragen over de toekomst van de Oranje-aanvoerder. "Hij is nu bezig met wel of niet verlengen", weet Van Halst. "Hij heeft de Champions League gewonnen en is landskampioen geworden, maar hij zou nog één keer iets bijzonders neer kunnen zetten. Real Madrid en FC Barcelona zijn nog net iets hoger. Beter dan dit wordt het bijna niet."

"Het ligt aan hemzelf", reageert Ten Cate. Hij ziet in Van Dijk een geschikte speler voor Barça. "Er moet een nieuw Barcelona gaan komen en daar is best wel wat geld", aldus de voormalig assistent-trainer van de Catalaanse grootmacht. "Hij is de eerste die ik zou kopen. De achilleshiel van Barcelona is de verdediging."

Ten Cate stelt dat Van Dijk lange tijd onderschat is. "Hij is heel goed, écht heel goed. En dat hebben we vrij laat geconstateerd. Feyenoord, Ajax en PSV waren jaren geleden niet geïnteresseerd", zegt hij. Marco van Basten is het daar deels mee eens. "Hij vond het allemaal wel prima. Nu haalt hij eruit wat erin zit. Dan zie je pas hoe goed hij eigenlijk is. Hij deed toen gewoon veel minder. We zullen niet allemaal gek zijn."