Van Dijk mist niet één Premier League-minuut: 'Helaas gaat de fysio weg'

Van Dijk mist niet één Premier League-minuut: 'Helaas gaat de fysio weg'

26-07-2020 21:38
23

Virgil van Dijk speelde zondag ook zijn 38ste Premier League-wedstrijd van het seizoen van begin tot eind uit. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft tijdens het historische kampioensseizoen van Liverpool niet één minuut gemist in competitieverband.

Van Dijk maakte ook tegen Newcastle United de negentig minuten vol en gaf de credits aan fysiotherapeut Chris Rohrbeck. "Hij gaat ons helaas verlaten. Maar hij is van grote waarde geweest voor mij", liet hij weten aan BT Sport. "Het tweede seizoen op rij dat ik 38 wedstrijden speel (in 2018/2019 werd hij alleen tijdens de thuiswedstrijd tegen Southampton gewisseld, red.), daar ben ik trots op, hopelijk kan ik dat volhouden. Ik probeer mijn lichaam zo goed mogelijk te verzorgen, al moet je ook een beetje geluk hebben."

De wedstrijd tegen Newcastle United ging nergens meer om, maar Liverpool wilde wél winnen: en deed dat ook, met 1-3. Van Dijk vreest dan ook niet voor verzadiging tijdens het volgende seizoen. "Hoe we speelden, druk zetten, ballen veroverden, reageerden bij balverlies... Ik heb ervan genoten. En het is ook de bedoeling dat we dit volgend seizoen ook gaan doen. Constant blijven is het moeilijkste wat er is in het voetbal. Maar het belooft een mooie uitdaging te worden."