BILD: Ajax laat oog vallen op achttienjarige Rotterdammer Bogarde (Hoffenheim)

BILD: Ajax laat oog vallen op achttienjarige Rotterdammer Bogarde (Hoffenheim)

26-07-2020 21:20 Laatste update: 21:31
144

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Melayro Bogarde, meldt BILD zondagavond. De achttienjarige Rotterdammer - neef van Ajax' assistent-trainer Winston Bogarde - werd opgeleid door Feyenoord, verhuisde in 2018 naar Hoffenheim en maakte dit seizoen zijn Bundesliga-debuut.

Volgens BILD is de ontwikkeling van Bogarde niet onopgemerkt gebleven. Borussia Dortmund, RB Leipzig én Ajax zouden hem op de radar hebben. Bogarde debuteerde eind mei in de Bundesliga tegen FSV Mainz 05 en speelde daarna ook tegen Fortuna Düsseldorf. Na het ontslag van trainer en landgenoot Alfred Schreuder kwam hij echter niet meer in actie. Zijn contract bij Hoffenheim loopt nog één jaar door.

De verdediger annex middenvelder liet in 2018 weten dat hij bewust van Rotterdam-Zuid naar Hoffenheim was gegaan. "Ik denk dat mijn kansen om profvoetballer te worden hier groter zijn. Feyenoord is een grote club, maar niet veel jeugdspelers kunnen de stap naar het eerste maken", klonk het toen. "In Nederland heb je met Ajax, Feyenoord en PSV drie sterke clubs. Maar hier speel ik elke week op hoog niveau."

De familie Bogarde lijkt sowieso goed in de markt te liggen. Melayro's twee jaar jongere broer Lamare Bogarde speelt momenteel in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar wordt gevolgd door Aston Villa. Oom Winston Bogarde maakte de 'transfer' van Jong Ajax naar de hoofdmacht.