'Stroomversnelling in Chelsea-deal: Bayer eist Havertz niet op voor Europa League'

'Stroomversnelling in Chelsea-deal: Bayer eist Havertz niet op voor Europa League'

26-07-2020 21:56
29

De ontwikkelingen rondom Kai Havertz zouden na de ontknoping van het Premier League-seizoen zomaar eens in een stroomversnelling kunnen belanden, verwacht BILD. Chelsea lonkt al langere tijd naar de spelmaker van Bayer Leverkusen.

The Blues hadden nog één punt nodig om zich voor de Champions League te plaatsen en slaagden glansrijk in die opdracht: de 2-0 thuiszege op Wolverhampton Wanderers van zondagmiddag was voldoende voor een gedeelde derde plek in de Premier League. Volgens BILD zou het vooruitzicht van Champions League-voetbal een extra stimulans kunnen zijn voor de transfergesprekken.

Bayer Leverkusen wil circa tachtig miljoen euro incasseren voor Havertz en Chelsea is bereid om dat bedrag te betalen, werd eerder deze week duidelijk. BILD voegt een interessant detail toe: Die Werkself zullen naar verwachting niet eisen dat Havertz het Europa League-seizoen afmaakt met Bayer Leverkusen. Hiermee zou Havertz het voorbeeld van landgenoot Timo Werner volgen: hij zal in augustus geen Champions League-wedstrijden meer spelen met RB Leipzig, om zo fit mogelijk aan zijn Chelsea-avontuur te kunnen beginnen.